Potęga wiary, siła marzeń

Fundacja Książąt Lubomirskich objęła Patronatem Honorowym akcję „Odkryj wartość dziecka", organizowaną przez Stowarzyszenie Podaruj Dzieciom Promyk Słońca. Jej celem jest przekazanie młodym ludziom wiary we własne umiejętności oraz wiedzy o tym, jak osiągnąć sukces. Determinacja, odwaga w dążeniu do celu i chęć do podejmowania nowych wyzwań, jakich uczniowie nabywają podczas zajęć prowadzonych przez Stowarzyszenie, przekładają się na lepsze wyniki w szkole i wyższą samoocenę.

Dzięki akcji następne pokolenie dostaje szansę odkrycia własnych możliwości oraz poznania ludzi, których historie dają motywację do dalszego rozwoju. Maluchy uczestniczą w wielu kreatywnych zajęciach, między innymi przeprowadzają doświadczenia i eksperymenty, rozwiązują zadania matematyczne, uczą się gry na instrumentach, układają kompozycje roślinne, przygotowują przedstawienia teatralne, poznają świat biznesu.

Do akcji przystąpiło wiele znanych i lubianych osób ze świata sportu, sztuki, biznesu, kina i telewizji. Wśród nich są między innymi Kamil Stoch, Krzysztof Ziemiec, Jasiek Mela, Marek Kabaret OT.TO czy Majka Jeżowska. Największymi wygranymi zaś są dzieci, które z wiarą i nadzieją wkraczają w dorosłość.